ONUFRI XXIII

Tiran 28.12.2017

NJOFTIM PR SHTYP

Shpallja e fituesit t Ekspozits Ndrkombtare “Onufri XXIII” - AU FIL DU TEMPS - Kujtes kolektive, kujtime personale.

Artistja malezeze Jelena TOMAEVIC sht fituesja e edicionit t 23-t t Ekspozits Ndrkombtare “Onufri 2017” - AU FIL DU TEMPS - Kujtes kolektive, kujtime personale.

Juria e perbr nga tre artiste, Lumturi Blloshmi, Greta Lami dhe Ledia Kostandini, shpalli veprn “Mixed Memory”, 2017, instalacionin n media t przier, si m t arrirn e ksaj ekspozite me arsyetimin:

“Jelena Tomasevic arrin t prcjell nj kolazh eksperiencash njerzore nprmjet narracionit dhe metafors, n nj tablo t gjer prjetimesh. Ajo koleksionon impulset q i ofron memoria. Tomasevic filtron eksperiencn kolektive prmes nj gjuhe figurative tejet simbolike, duke ofruar qndrimin e saj personal ndaj fenomeneve t ndryshme sociale”. 

N kt edicion t Ekspozits Ndrkombtare “Onufri” morn pjes dhjet artist nga vende t ndryshme t bots: Zeni Ballazhi, Adi Haxhiaj, Koja, Perino & Vele, Leonard Qylafi, Calixto Ramrez, Jelena Tomasevic, Vangjush Vellahu, Alketa Xhafa Mripa, Fani Zguro.

Ekspozita u kurua nga Gaetano Centrone.

Ekspozita “Onufri XXIII”, do t qndroj e hapur pr publikun deri m dat 30 Janar 2018.