T tjera
Shpallje konkursit


GALERIA KOMBTARE E ARTEVESHPALLJE KONKURSI


N baz t Rregullores s Ekspozits Ndrkombtare t Arteve Pamore “ONUFRI”, Kapitulli I, Neni 1, pika 2 dhe 3, si dhe Kapitulli III, Neni 7, Galeria Kombtare e Arteve>

SHPALL

Konkursin Ndrkombtar pr Kurator pr realizimin e Ekspozits Ndrkombtare t Arteve Pamore “ONUFRI XXIII” q do t zhvillohet gjat muajve Dhjetor 2017 Janar 2018 n GKA.

Kushtet e pjesmarrjes jan:

  • N konkurs kan t drejt t marrin pjes kurator me nnshtetsi shqiptare dhe t huaj.
  • Kuratori/kuratorja duhet t ket t dokumentuar kurimin e t paktn 2 (dy) ekspozitave ndrkombtare dhe 3 (tre) kombtare.
  • T ket minimumi 7 vjet eksperienc pune.
  • T ket botuar artikuj/ ese/ shkrime mbi artin pamor n revista/ katalog/ albume t publikuara n kto 5 vitet e fundit.

Mnyra e aplikimit

  • T interesuarit duhet t paraqesin n GKA nj dosje/aplikim me dokumentacionin e mposhtm, deri m dat 15 maj 2017.
  • Nj krkes pr t marr pjes n kt konkurim pr kurator;
  • Konceptin kuratorial dhe nj prshkrim se si mendon kuratori/kuratorja t zhvilloj ekspozitn;
  • CV artistike/akademike (bashk me t dhnat personale se ku mund t kontaktojm);
  • Botime, katalog, revista t ndryshme ku t jen t botuara shkrimet e tij/saj.

T tjera

Shpallja e kuratorit/kuratores fitues/e bhet nga Kshilli Organizativ i Ekspozits Ndrkombtare t Arteve Pamore “ONUFRI XXIII” brenda muajit maj 2017, pas shqyrtimit t aplikimeve t ardhura brenda afatve t prcaktuara n kt shpallje.

Kshilli Organizativ i Ekspozits Ndrkombtare t Arteve Pamore “ONUFRI XXIII” prbhet nga minimumi 5 antar: 2 punonjs t GKA dhe 3 specialist t jashtm. Kuratori nuk duhet t jet punonjs i GKA dhe nuk mund t jet n t ardhmen antar i Juris s Ekspozits Ndrkombtare t Arteve Pamore “ONUFRI XXIII”.

Kuratori zgjedh vet as/kuratorin i cili mund t jet me kombsi/nnshtetsi shqiptare apo t huaj. T drejtat dhe detyrat e t dyve jan t prcaktuara n Rregulloren e Ekspozits Ndrkombtare t Arteve Pamore “ONUFRI” q gjendet n faqen zyrtare t Galeris Kombtare t Arteve http://www.galeriakombetare.gov.al/te-tjera/rregullorja_onufri.pdf.

Kuratori/kuratorja fitues/e hyn n marrdhnie kontraktuale t prkohshme pune me Kontrat me GKA, sipas dispozitave n fuqi t Kodit Civil dhe Kodit t Puns s Republiks s Shqipris.

Fondi baz pr realizimin e Ekspozits Ndrkombtare t Arteve Pamore “ONUFRI XXIII” sht 1,010,000 (nj milion e dhjet mij) lek. Mbshtetur n Kapitullin I, Neni 1, pika 2, Kuratori ka t drejtn dhe hapsirn ligjore ta shtoj kt fond me sponsorizime t ndryshme nga fondacione, shoqata, subjekte t ndryshme fizike dhe juridike q zhvillojn veprimtarin e tyre n prputhje me legjislacionin n fuqi.

Pr do lloj pyetjeje dhe sqarimi tjetr mbi kushtet e pjesmarrjes, lutemi t na shkruani n: info@galeriakombetare.gov.al ose telefononi n +355 42 233 975.


DREJTORI
Artan SHABANI